ADUAN AKAUN DI BLOCK

Sila baca terlebih dahulu sebab-sebab akaun di block sebelum hantar borang aduan.

Sebab UTAMA akaun di BLOCK!

Tidak buat sebarang bayaran tetapi hantar tambah modal sama ada melalui cara ADD MONEY / BI*.

Akaun BLOCK Sebab Tak Buat Bayaran

Buat transaksi tambah modal melalui APPS / Bi* tetapi TIDAK membuat pembayaran & tiada resit bayaran dari bank sama ada online banking/mesin deposit/atm/kaunter. (maklumat PALSU/TIADA resit)

 

Bagi dapatkan resit, anda boleh buat bayaran ke akaun SYARIKAT melalui cara:

  1. Online Transfer
  2. ATM Transfer
  3. Cash Deposite
  4. IBFT
  5. Kaunter
  6. Agen BSN

 

 

Hantar Tambah Modal Tapi Tak Ikut Resit

Hantar tambah modal tetapi maklumat yang di hantar TIDAK SAMA seperti resit. Bawah ni cara hantar detail dari maklumat resit bayaran.

SERVER TELEGRAM

SERVER HANGOUTS

SERVER SMS

ANDROID APPS

1 Resit Tapi 2 Atau Lebih Agen Claim Modal

Menghantar transaksi tambah modal menggunakan RESIT SAMA dari 2 / lebih agen berbeza.

 

Antara sebab jadi perkara ni:

  1.  Tolong downline claim modal. Pada masa sama, downline juga hantar maklumat sama.
  2. Downline tak dapat modal, upline tolong hantar jugak.
  3. Downline tak dapat modal sebab di block, orang lain tolong claim.

 

1 RESIT = 1 AGEN sahaja hantar

Tiada sebarang alasan di terima jika 1 RESIT tapi 2 @ lebih agen claim bayaran sama. Semua akaun akan di BLOCK.

 

Hanya 1 akaun yang isi borang UNLOCK di bawah dengan detail2 bayaran yang betul dan lengkap dahulu akan UNLOCK. 1 lagi akaun (sama ada upline @ downline) akan kekal BLOCK dan mesti buat bayaran tambah modal lain. Lepas itu, isi semula borang UNLOCK dengan bukti bayaran baru.

Spam Transaction / Hantar Transaksi Banyak Kali Untuk Transaksi Sama

Melakukan “SPAM TRANSACTION! / HANTAR BANYAK TRANSAKSI TAMBAH MODAL KURANG DARI 5 MINIT” iaitu melakukan banyak transaksi tanpa menghiraukan info2 terutama info di setiap report transaksi. (hantar banyak transaksi dalam beberapa saat / minit)

 

Biasa yang akan di block sebab buat SPAM TRANSACTION ni bagi bayaran ke akaun BSN / AMBANK sebab dah dimaklumkan hantar 1x sahaja!

Guna Cara Bayaran IBG / GIRO / Interbank GIRO

Menggunakan cara bayaran IBG (bank lambat proses & bank proses hari bekerja sahaja).

 

Bagi yang guna cara transfer IBG, bank akan lambat proses dan pindahkan bayaran anda ke akaun penerima. Bank hanya akan proses pada hari bekerja dan mengikut jadual proses bank sahaja.

Status transfer boleh rujuk direct dengan BANK.

 

Macam mana nak tahu cara payment tu IBG?

  1. Masa nak transfer jangan pilih GIRO.
  2. Jangan pilih selain Instant Transfer (IBFT)
  3. Pada resit akan di tulis “ACCEPTED” bukan successfull.
  4. Pada resit akan tertera Interbank GIRO.

 

Modal anda hanya akan di proses bila bank dah pindahkan bayaran ke akaun syarikat.


CARA UNLOCK


1- Buat bayaran tambah modal RM20 ke akaun berikut & simpan resit transfer / deposit:

** bayaran RM20 ini akan dimasukkan ke akaun topup anda dan anda boleh guna semula bila akaun aktif nanti.
*

PEMILIK AKAUN : SS EASY MOBILE
MAYBANK – 562263024273
B.ISLAM – 12029010070335
AMBANK – 8881014835140
DuitNOW – Business Registration Number : 002029927D

PEMILIK AKAUN : MUHAMAD SUHAIRI
RHB – 11306160020112
BSN – 1110441000076071

Selepas bayaran di buat sila
ISI BORANG DI BAWAH:

Step 1 of 4

Memperkenalkan

PAKEJ BONANZA AGEN TOPUP & ONEXOX

Maklumat PELAN ONEXOX, sila klik LINK DI BAWAH:

ONEXOX PREPAID - http://www.reload1malaysia.com/?page_id=2253

ONEXOX BLACK - http://www.reload1malaysia.com/?page_id=2284

PELAN PEMASARAN - http://www.reload1malaysia.com/?page_id=2305